Sorry

Har inte hunnit uppdatera, igårkväll hämtade jag hem denhär tönten: <3
 

8


Frågestund

Har fått endel nya läsare nu efter min bloggpaus, eftersom jag inte orkat fixa designen och info och allting än så kör jag en liten frågestund sålänge. Svarar någon gång på torsdag :) Så fråga vad ni vill så svarar jag!

15


Hoppat och lektion

Ikväll tog jag några skutt med Sims, det var längesen sist, skärpning med det nu. Han tyckte det var super roligt, och skuttade efter hinderna :) Hoppade bara ett litet räcke och en oxer. Efter det fick Mats hoppa upp så hade jag lite lektion för honom, tyckte det gick jätte bra, särskillt i traven, han har verkligen fått in känslan för lättridning nu!
 
Imorgon ska jag till min fina ponny plutt <3 Imorgon ska han borstas, skiter i om han vill eller inte. Ska även till Malmbäck och hämta massa spånpellets med Frida. Sen blire muffins med Jonas haha!
 
 
 

3


Sandras pålle

Igår fick jag rida Sandras pålle en sväng :D Gillade henne, fast märktes såklart att det var ett sto ;D Höll på att tappa stigbyglarna hela tiden, fick inget grepp alls haha fötterna bara gled rakt igenom typ :P Snodde Sandras skor och hjälm med, trodde hjärnan skulle klämmas ihop typ :D

 
 
Haha denna bilden är dö rolig, Hästen hoppar ju fint men jag trodde jag skulle dö för höll på att glida ur stigbygeln precis innan så lägg märke till hur jag står på tå 100 meter över hästen hahahahaha!
 
 
 

1


Mange

Igår testade jag min dressyrsadel på Mange och den låg faktiskt bra, så jag red i den :) Han verkade inte ha något emot sadeln utan var jätte fin :) Millan tog lite bilder med mobilen, så dom är lite suddiga :) 
 
Nu ska jag iväg på ett möte och efter det ska jag till stallet, ikväll ska jag hoppa lite och Mats ska även med och rida lite hehe :)
 
 
 
 

7


Vilse i skogen

Idag red jag och Frida ut en sväng i skogen. Några i stallet hade försökt förklara en runda för oss och sagt att det går verkligen inte att rida vilse den vägen. Men vad lyckas vi med då? Jo vi kommer ju såklart lite lätt vilse minst 10 gånger haha! Men tillslut hittade vi hem! Vi skrittade mest, blev lite trav och försök till en galopp men Sims flög bara som en studsboll, han är så pigg att han inte vet vart han ska ta vägen typ haha, han bockade tom inne i ridhuset igår när jag fattade galopp, det var ju första galoppen på över 1 vecka för honom pga såret. Annars brukar han bara busa i skogen :P
 
I skogen var vi tvungna att rida upp för en jätte jätte brant backe med stora stenar som var som trappsteg på flera ställen, uhhh vad otäckt det var. Man kände verkligen att hästarna fick kämpa som bara den för att komma upp. Men det är bra träning dock var "trappstegen" inte så jätte roliga men aja :P 
 
Imorgon ska en kompis hänga med upp till stallet och testa rida Sims, förhoppningsvis gillar hon han och vill rida han någon gång i veckan. Men hur kan man inte gilla Sims haha :D Längtar också sååå tills jag ska hämta hem min Frank och få ha han hos mig varje dag <3 
 

8


Snabba cash

Var på snabba cash 2 igår, tyckte att den var super bra! Lätt värd att se, den är väldigt grå, så den är ju inte direkt rolig, men riktigt bra :)
 
Idag släppte jag ut Sims och Mange vid halv 9 ungefär, innan det lindade jag Sims kota så det inte ska komma in smuts i såret. Han HATAR verkligen att göra det, man får typ inte röra det, jätte jobbigt :( Men det börjar gå lättare nu som tur är :P Dom som har stallet släpper igentligen ut alla hästar vid 6-7 men eftersom vi precis flyttat dit och Sims har såret och allt så känner jag att jag gärna släpper själv dom första dagarna så det har jag gjort :)
 
 
Sims och Mange går i samma hage nu, dom har inte kunnat göra det innan då Mange var så fruktansvärt elak mot Sims. Men nu när dom åkte tillsammans till det nya stallet och bara har varandra så har dom blivit vänner, sjukt nice. Förhoppningsvis fortsätter Mange att vara snäll även när Frank kommer in sen, hade varit nice om dom 3 kunnat gå tillsamans, men Mange kan vara lite avundsjuk på Sims för han vill ha Frank för sig själv hahaha!

3


Knäppisar

Igår skulle jag och Frida rida ut en sväng men det gick ju sådär, hennes häst var lugn som en ko i början medans sims skuttade runt så jag inte ens kunde sitta upp, så en i stallet fick komma ut och hålla i honom och sen hade han glömt bort hur man skrittar så han studsade en bra bit och hade absolut inte tid att stå stilla någonstans. Helt övertaggad i hjärnan alltså :P Påväg hem lugnade han ner sig lite men då blev Fridas häst lite knäpp haha, sen gick vi in i ridhuset och red ett par varv. Jag travade bara lite eftersom han har ett sår på kotan som han haft i en vecka som inte riktigt läker :( Men han markerade ingenting iallafall! Har inte vågat rida innan eftersom han är lite varm och svullen, så därför han var super taggad :P 
Idag blir det nog ridhuset lite. vet ju inga bra ridvägar där än, ska kolla om någon i stallet har tid att visa lite i helgen kanske :)
 
Undra om Sims någon gång kommer sluta se ut som en bäbis :P

1


Kingsland vinter

Kollade in Kingslands vinter kollektion nu och kände för att spy lite, fy vad tråkiga saker. Alltså snälla kom med något nytt, Alla kollektioner har sett exakt likadana ut ett tag nu. Blä! Det enda jag kände mig lite sugen på var en tröja. Allt annat har jag i stort sätt redan eftersom ingenting förändras mer än någon cm av ett märke...
 
Men en sånhär tröja får det eventuellt bli. Men ärligt talat så börjar jag bli sjukt trött på Kingsland. Hv Polo är 10 gånger snyggare!

0


Snyggis Frank

Åh, igår va lite kaos alltså, lite mycket att göra. Vi var hemma vid 11 någon gång tror jag, om inte senare. På förmiddagen var jag och Frida ute i Nässjö och hälsade på knäppa Frank, som var livrädd för Frida haha, han är knäpp! Sen var vi på Rusta och Granngården och lite så där :P Sen åkte vi till jönköping och var runt på Eko, Granngården, Hööks och Charlies. Sen kom veterinären ut till Sims och sen packade vi alla saker från Bashult och körde till Arvidsbo, och sen hästarna och ännu mer saker >.< Sen åkte vi och hämtade hö ute i Lekeryd, hahaha orkar inte ens tänka på det för då skrattar jag ihjäl mig. Sen dog vi lite när vi kom hem och skulle bära upp allt, Sen kom vi på att våra hästar var ute så tog in dom och gav kvällsmat å fixade. 
Alltså jag får panik på alla saker,det är fortfarande saker kvar i Bashult som ska köras idag, och i Arvidsbo ligger sakerna itryckta i hur många hö påsar som helst >.< 
 
Imorse var jag uppe och släppte ut alla hästar. Det var bara 4st som skulle ut haha, LIIITE skillnad mot att släppa ut i bashult, det gick lixom lite snabbare ;D Men våra hästar verkar nöjda i sin hage och beter sig som om dom är ihop limmade typ! Och om lite mer än 1 månad kommer Franken dit också :)
 
Nu ska jag fixa iordning mig lite, eller ah, typ ta på mig något annat än mjukisbyxor, är dödstrött så orkar inte anstränga mig mer än så. Sen ska jag hämta mormor och åka och handla lite med henne och sen äta lunch. Sen blir det väll stallet igen!
 
 
Åhh han ser typ ut som en flodhäst

4


Rosa

Kent var bra som vanligt. Men bästa konserten med dom detta året måste nog vara Eskilstuna i Juli. Men i söndags spelade dom faktiskt Elever, det var ju fantastiskt. Något ännu bättre är ju att dom inlett varje konsert nu i vår och sommar med att spela Ögon. 
 
Påväg hem stannade vi lite på Hööks i Nyköping, där såg jag att dom hade kvar rosa höpåsar :D Dom såldes bara under en begränsad tid för det var någon rosa bandet kampanj här i Jönköping men i Nyköping fanns det några kvar, så köpte sånna till Sims också, så nu har båda hästarna likadana haha :)
 
Idag har jag varit i nya stallet och strött upp en av boxarna med Stallpellets från SCA. Och imorgon är det flytt hela dagen. Flytta alla saker, Sims och hämta massa hö. Dock ska han gå på bete ett tag där, men bra att ha ifall något händer och han måste stå inne! Som tur är så är Frida ledig imorgon och hjälper mig :) Vi ska även åka ut till Frank och gå en morgon promenad i hans hage + äta frukost.
 

4


Älskar dig världsmest <3

Okej vet att det säkert börjar bli tjatigt.. men alltså åh vad jag älskar lilla Frank, helt sjukt. Jag vill typ åka till Nässjö och hämta hem han nu så jag kan ha han hos mig, men det gör jag inte för jag vet att han har det bäst där han är på det stora betet och att jag hämtar hem han om ca 2 månader, tills dess får jag överleva att bara träffa han 1-2 gånger i veckan haha :D
 
Här står mongot och kastar hö på mig :( <3 Antagligen var han arg för han hade fått en fläta i pannluggen...

5


Kent?

Känner verkligen inte för att åka till stockholm nu och gå på Kent. Konstigt va? Men så är det. Men mamma tjatar som bara den för hon vill inte åka själv så jag hänger nog med...
 
Sims fick ett sår på benet för någon dag sen som är typ köttigt och han är varm och svullen så kan inte rida han, så han får vila nu tills jag flyttar på tisdag eller onsdag :) Men imorgon ska jag iallafall rida Mange, den lilla busen :)
 
Aja, bäst att jag gör mig iordning lite kanske så vi kan åka... :(
 
Gammal bild mhmm..

3


Förändring

Var och tittade på stallplatser i ett annat stall idag, det verkar super. Men kommer bli svårt att vänja sig av vid "lyxen" på bashult, hela stället är ju som ett slott typ :P Men jag kommer att ha både Sims och Frank där :) Frank kommer såklart bara vara där över vintern och sen gå ut på super betet igen :D Och vi ska öva frihetsdressyr som bara den i vinter!
 
Ska fundera över natten innan jag tackar ja till platserna, men det känns solklart men är ändå bättre att sova på saken :) Kom bara att tänka på alla saker jag har, hur ska jag få med allt, jag tror jag måste typ sälja hur mycket som helst haha, men kan typ inte skiljas från saker för tänker typ att äh NÅGON gång kommer jag säkert behöva dethär!
 
Imorgon kommer bästa hovslagaren Mike och skor Sims och Mange :) Han ska få ett eget reklam inlägg här för jag är så sjukt nöjd sen jag bytte hovslagare :D
 
Frank och hans vinterpäls haha åhhh <3

2


Fredaag

Godmorgon på er. Nu har jag precis varit och druckit lite morgon kaffe med Marie. Är hemma en snabbis nu sen ska jag åka och lämna min bil till Chistoffer för han ska till liseberg med massa barn från vissmålen idag och hans bil är lite död. Så vi är inte osams så det är chill alltså, gör lite ont i hjärtat att vi inte passar tillsamans men så är det :) Sen ska jag upp till stallet och hoppa lite hade jag tänkt, vill gärna hoppa studs men får se om jag orkar bygga om alla hinder på banan, eller kanske bygga fram i ridhuset :P Eller helt enkelt ut och klättra lite i skogen kanske! Funderar även på om jag ska åka ut till Franken idag igen och kanske försöka mig på en liten ridtur, om dom andra hästarna rids samtidigt är det chill annars kommer han bli as arg. 
 
Ska se om jag hinner fixa min design ikväll också, vore nice :) Roligare att blogga med en snygg design. Den jag har nu är ju halv klar, eftersom jag slutade blogga innan jag pallade göra klart den :P
 
Här är en bild på Mats från igår.
 
Stövlar / Mountain Horse
Byxor / Kingsland
Piké / Equiline
 
 

4


Bildbomb på Francis

Det är omöjligt att bara välja ut en eller 2 bilder på Frank när han är så gullig på alla ;D Idag var jag först i stallet och tog en ridtur på Sims. Har bestämt mig för att skaffa en skötare ett par dagar i veckan till honom så jag inte behöver åka till stallet varje dag. Sen var jag, mamma och mina lilasystrar ute hos Frank i Nässjö. Vi tänkte ha picknivck i hans superstora hage, men hästarna var lite väl närgångna och ville bara ha bullarna så vi satt utanför istället ;) Men Frank fick ett par bull bitar iallafall haha, han gillar bullar! Sen skulle jag borsta han lite, hade köpt nya borstar och grimskafft påvägen dit men självklart var Frank rädd för dom nya sakerna, särskillt grimskafftet men tillslut gick han med på att ha det runt halsen ändå haha, men han var inte helt okej med att bli borstad, han älskar att vara lerig och hatar att vara ren!
Efter det åkte jag och hämtade Mats och åkte till Vissmålen och lånade en stor pålle till lite fotografering i en av hagarna! Och efter det blev det Film med Frida :)
 
Åh lilla Franken <3 Alltså åh han är så rolig. Hon som har dom andra 3 hästarna i hagen tycker också att han är ganska underhållande, För när dom är ute och rider (dom rider i hagen för den är så stor att det finns ridvägar där haha) Så hänger han efter så snällt, även om dom andra hästarna som inte rids står och betar någon annan stans. Och igår hade dom ridit lite på volt och så med dom andra hästarna och han hade gjort exakt likadant fast ingen red på honom haha, travat runt och allting hahahaha!!! Men han är fortfarande rädd för människorna, fast han vågar smyga lite nära och sno åt sig ett äpple eller 2 men sen smyger han iväg igen och kollar vad dom gör på avstånd :P
 

4


ledsen

vet att jag skulle bli bättre på att uppdatera nu men jag och min pojkvän gjorde slut iförrgår så jag mår skit... men ska försöka uppdatera lite . men ska försöka låna ut sims på foder för jag vill ta en paus från ridningen...

5


På söndag..

Ska jag se mina älsklingar Kent igen <3 Det blir 3:e gången detta året! 
 
När vi såg dom i Eskilstuna för några veckor sen så bodde vi i Hagnesta Hill. Hur coolt är inte det?
 

1


Simson

Idag hoppade jag Simson lite på banan, har inte hoppat på jäääätte länge så det gick sådär då han var lite övertaggad så fort han fick syn på alla hinder haha :P Min snälla lillasyster var med och filmade massa, bara det att hon är blond.... Hon trodde hon filmade när hon inte gjorde det och trodde att den var avstängd när den filmade haha, så det finns bara massa filmer rakt ner i marken mellan alla gånger jag hoppade tyvärr :P Men hon lyckades ta några bilder iallafall :P
 
Imorgon ska jag ta en sväng på han i skogen om jag hinner och på onsdag är det träning. Imorgon kväll ska vi till Lasse Berglund för Anne ska hoppa Bonnie där :) . Lite övning inför 4års på Grevagården på lördag :) Tagga!
 
 

2


Uteritt på pownie

Efter att vi släppt ut hästarna imorse tog jag, Älskling och min moster en sväng ute i skogen :) Jag red lilla Maria som jag inte ridit på super länge. hon har gått på bete och vilat tillsamans med min Frank :) Hon är världens roligaste lilla ponny tror jag nog. Efter Frank såklart!
 
Hon hade absolut inte tid att stå stilla och bli fotad. Istället gjorde hon konstiga cirkus konster som hon själv har hittat på?
 

1


Puckooo <3

Känner att Mange nog måste få ett eget inlägg idag igen. Han är så knäppis alltså. Idag satt jag ju upp igen då. Han var super fin i traven, men när jag fattade galopp bockade han som bara f*n alltså, jag blev riktigt förbannad på honom och sen gjode han 2 fina fattningar i varje varv :D Efter det lät jag han skritta på lång tygel ett tag och sen lite mer trav, fortfarande super fin där. Men när jag skulle fatta galopp igen blev det rodeo i ridhuset. Herregud alltså, jag trodde jag satt på en mekanisk tjur, jag sa verkligen till han på skarpen och satt med tyglarna i ena haden och spöt i andra haha. Tillslut åkte jag dock i marken, men jag höll mig kvar imponerande länge måste jag säga ;D satte på han graman och hoppade upp igen, jag kan säga att jag ger mig aldrig, har jag bestämt att han ska galoppera utan att bocka så ska han göra det också! Så blev ytterligare ett par rodeo turer med konstant bockning och rygg skjutning haha, det är inga dåliga språng han får till kan jag säga!!! Men tillslut fattade han att det var fel och gjorde en fin fattning i varje varv och efter det fick det vara nog :) 
 
Min lillasyster var med, bad henne att filma så jag skulle kunna lägga upp en rodeo tur här, men "tyvärr" slutade han då och skötte sig kanon :P
 
Imorgon ska jag bara longera honom 5-10 minuter så han får göra ett par fattningar! Han är så skojjig lilla Mange och jag tycker sånthär är super kul haha. Men det gäller att tillrättavisa honom när han beter sig såhär och inte bara skratta, då kommer han aldrig att sluta och tillslut så kan det gå illa.
 
 
HAHAHAHA Mange då <3

0


Mina gossisar

Här är 2 bilder från när Frank var hemma i Bashult för 1,5 vecka sen, han var hemma en natt för han skulle verkas. Han och Sims fick gå tillsamans ute i lösdriften, dom är så mysiga. Dom stod och gossade hela tiden och var inte längre än 1 meter från varandra under hela tiden :) Frank är som sims storebror alltså haha, Sims gör allt som Frank gör. När Frank är hemma i vinter kan dom mysa varje dag <3
 
Nu ska jag och Älskling åka till stallet och släppa ut hästarna :) Han ska ha praktig på Bashult nu i 4 veckor. Nice :)
 
Sims hade flätor för jag försökte fläta ner hans man lite, den ligger på båda sidorna, Jag orkade bara se han med flätorna i en vecka sen åkte dom ur haha. Men lite bättre blev det. Igentligen skulle dom behövts flätas om när jag tog ur dom och sitta en vecka till. men men :)
 
Haha så söt, han har alltid snelugg!
 

1


Faust (Mange)

Han heter igentligen Faust men jag kallar han Mange för han ser ut som en Mange!!! Idag hade jag igentligen planerat att han skulle vila men efter hans busigheter i förrgår (Då han kastade av mig 2 gånger i skogen, och jag brukar kunna hålla mig kvar även i dom värsta bocksprången :P ) Och igår då han slängde av lilla Madde så kände jag att jag ville longera han lite. Jag longerade han igår efter Madde trillat av och då bockade han som bara den men sen var han super duktig :) Och idag skötte han sig exemplarisk inte ett enda bocksprång! Han gör det inte för att vara dum, han vet bara inte bättre utan tror att det är så man ska göra :) Men idag var han såå duktig, longerade bara ca 5-10 minuter men när han sköter sig så bra så räcker det gott och väl! Imorgon ska jag sitta upp på honom igen :) Om han sköter sig då så får han vila på tisdag, annars blir det linan då med :D
 
Söt är han iallafall men han hatar Sims och är jätte elak mot honom haha, Den enda han tycker om är Frank!
 
 

2


Gårdagens outfit

 
Tröja - Hööks
Byxor - John Whitaker
Stövlar - Mountain Horse
Hjälm - John Whitaker
Träns - Hööks
Schabrak - Hööks
Lindor - Hööks
 
Haha ser ni vad som har hänt? Jag har börjat använda saker från Hööks och inte bara Charlies. Den ni!
 

0


Franken

Min älskade Frank har blivit en vildhäst!. Han har ju alltid varit vild men nu är han verkligen vild på riktigt haha, han tror typ att jag släppt han helt lös xD Han går i en SUPER STOR hage i Nässjö. Åh alltså hagen är så stor och så fin att det nästan är så att jag vill bo där med hästarn haha. Dom har massa skog, massa fält och ängar och åh, det är verkligen helt fritt! Bäckar och murar och vägar och ja, dom har allt där :D Jag hittade det stället via facebook för jag la upp på en sida där att jag sökte stort bete med hästkompisar till min ponny, och fick svar av flera stycken men valde detta stället för det var störst hage och verkade bäst. När jag körde dit Frank och släppte in han i hagen blev han direkt kompis med dom 3 andra hästarna och dom var så snälla mot han. En häst var lite tjurig mot honom men då gick direkt en annan häst mellan och skyddade Frank, åhhhh <3 
Han ska förhoppningsvis gå här hela november ut, men det beror ju helt på hur vädret är och så :) Självklart kommer vi att stödfodra det sista men det dröjer nog ett tag innan vi behöver det haha, det är så mycket gräs att det är sjukt. Hagen är nog till för minst 20 hästar igentligen och dom är lixom 4 där :D
 
Självklart åker jag ut och hälsar på honom där för skulle inte klara mig utan min lilla vilding :D I vinter får han bo hemma i Bashult på lösdriften och fortsätta vara vild, och sen i april/maj får han åka tillbaks hit och vara ännu vildare :D Åh han är så lycklig den lilla Franken <3
 
 

1


Det var längesen

Ja det var ju inte direkt igår jag uppdaterade här. Bestämde mig för att ta en paus helt istället för att skriva 1 kort skit inlägg om dagen som ingen är intresserad av ändå :) Men nu är jag tillbaks ;D
 
Nu ska jag strax åka till stallet. Sims ska vila idag och Faust ska jag longera. Faust är min kompis Fridas häst som jag tar hand om medans hon är bortrest och efter det ska jag ha han en gång i veckan. Han är en riktig buse och kastade av mig 2 gånger i förrgår hehe. Ska berätta mer om han senare :)
 
Min svartvita älskling Frank har flyttat iväg för ett tag. Det får bli ett eget inlägg om det senare också :)
 
Sims är iallafall super fin och väldigt pigg! Han har varit överdrivet pigg senaste veckan haha helt sjukt! Men det beror nog på att han gått helt själv i en hage och haft tråkigt, stackaren :( Men from idag får han vara med sin kompis Bonnie igen :)
 
Nu får det räcka med text i detta inlägget, så slänger in en bild på mig och Sims från igår :)
 
 

0